Wat zijn de voordelen van snelwegreclame?

Iedereen met een auto moet wel eens over de snelweg, het liefst een snelweg waar je in één keer door kan rijden en waarbij je dus niet in de file hoeft te staan. Het zal je tijdens dit snelwegritje vast wel eens opgevallen zijn dat er aan de zijkant van de weg billboards hangen. Dit wordt ook wel snelwegreclame genoemd. Hieronder bespreken we de voordelen van snelwegreclame.

Zichtbaarheid

Omdat heel veel mensen over een auto beschikken en hiermee over de snelweg gaan, zullen veel mensen de reclame zien omdat ze er langs rijden. Ook omdat de borden meestal heel erg groot zijn, zullen ze goed opvallen en goed zichtbaar zijn voor de persoon die in de auto zit.

Blootstelling

Een ander voordeel van snelwegreclame is dat iemand er lang aan kan blootgesteld worden, zeker in de file kan deze reclame continu in iemands ooghoek zitten, wat er voor kan zorgen dat het extra opvalt bij die persoon en diegene het ook zal onthouden. Als de persoon meerdere malen per week dezelfde snelweg neemt, komt hij ook meerdere keren per week langs de advertentie, waardoor de kans groot is dat hij of zij het zal onthouden.

Doelgroep

Je kunt een advertentie maken voor een doelgroep die richting een stad moet waar jouw billboard onderweg staat. Hier kun je dus specifiek richten op die stad en de doelgroep die naar de stad moet aanspreken en eventueel interesseren.

Onvermijdelijk

Het laatste voordeel is dat deze vorm van adverteren onvermijdelijk is, je kan niet als je op de snelweg rijd er omheen. Bij de televisie kun je naar een andere zender gaan of de televisie uitzetten, maar op de snelweg moet je langs het billboard rijden. Hierdoor is de kans groter dat iemand het te zien kijkt als je het gaat vergelijken met een media uiting op de televisie bijvoorbeeld.

Als je over een auto beschikt dan zal je vast ook wel een aantal keer over de snelweg zijn gegaan. Naast de snelweg heb je altijd billboards, de snelwegreclame. Snelwegreclame heeft een hoop voordelen, zo is het door het grote bord goed zichtbaar en valt het langs de weg goed op. Doordat mensen in de file staan of vaker langs de snelweg rijden zullen ze veel blootgesteld worden aan jouw advertentie. Ook kun je het billboard specifiek richten op een doelgroep dat naar een bepaalde stad gaat bijvoorbeeld. Snelwegreclame is ook onvermijdelijk, als je op de snelweg rijdt kan je er niet omheen.