Wat is een donzen dekbed?

Een donzen dekbed is een bedovertrek dat gevuld is met donsveertjes. Deze zachte, fijne veertjes houden de warmte efficiënt vast om u warm te houden tijdens kille nachten, en rijen stiksels of quilten houden de veertjes op hun plaats. Lees hieronder wat donzen dekbedden zo populair maakt en of een donzen dekbed iets voor u is.

Bekijk ook eens de donzen kussens van Beddenplein.

Waar is een donzen dekbed van gemaakt?

Donzen dekbedden zijn er in heel veel verschillende soorten. De vulling varieert van standaard dons tot exclusief wit ganzendons. Let op de warmtegraad; warmere dekbedden hebben meestal een dikkere vulling en een hogere loft. Als u geen warmteklasse kunt vinden, kijk dan naar de vulkracht. Een dekbed met een vulkracht van 650 is dus warmer dan een dekbed met een vulkracht van 500. De buitenstof van het dekbed kan variëren van katoen of polyester tot zijde en satijn.

Verzorging van donzen dekbedden

Donzen dekbedden hebben geen dekbedovertrek, dus moeten ze met een bovenlaken worden gebruikt om het dekbed minder vaak te hoeven wassen. De meeste donzen dekbedden kunnen echter in de wasmachine worden gewassen, zodat u uw dekbed thuis meestal eenvoudig en gemakkelijk kunt reinigen. Lees wel goed de specifieke onderhoudsinstructies bij uw dekbed, zodat u het alleen op een veilige manier kunt schoonmaken. Als u uw dekbed niet gebruikt, berg het dan op in een schone en droge ruimte.

person reading book on white textile

Voordelen van donzen dekbedden

Donzen dekbedden zijn vaak duur, maar het prijskaartje brengt een aantal voordelen met zich mee. Donzen vulling is licht van gewicht maar levert efficiënte warmte, waardoor het een ideale keuze is voor koude klimaten. De veren zijn bestand tegen klonteren en zorgen voor een consistente dekking. Dons is ademend, dus het helpt transpiratie te verdampen en houdt u ’s nachts droog. Als u op zoek bent naar een dekbed dat lang meegaat, dan is dons de juiste keuze. De veren veren veren terug na herhaaldelijk wassen, dus het dekbed behoudt zijn vulling en isolerende werking jarenlang.

Donzen dekbedden vs. dekbedden

Een dekbed is een bedovertrek dat bestaat uit een platte stoffen zak die gevuld is met vulling. Een dekbed kan ook een dekbedinlegger worden genoemd; andere dekbedden worden verkocht onder de algemene categorie “dekbedden”. In tegenstelling tot dekbedden, zijn dekbedden niet ontworpen om alleen op een bed te worden gebruikt. In plaats daarvan worden ze meestal gecombineerd met een dekbedovertrek, dat als een kussensloop over het dekbed glijdt. De meeste dekbedovertrekken hebben een rij drukknopen langs de open rand. Sommige stijlen hebben ook bandjes aan de binnenhoeken om te voorkomen dat het dekbed verschuift. Dekbedovertrekken worden meestal ook in sets geleverd. Dekbedovertreksets bestaan meestal uit het overtrek en één of twee kussenslopen, afhankelijk van de maat.

Lees alle reviews van Beddenplein.