Populairste vakantiebestemmingen

Nu de reisbeperkingen zijn opgeheven, wat zijn de populairste vakantiebestemmingen en waar zullen de mensen in 2023 naartoe reizen? Wij hebben een aantal landen voor je op een rijtje gezet.

green trees covered island

1. Spanje

Spanje is al lang een favoriet van Nederlandse vakantiegangers en het blijft de nummer één vakantiebestemming. Vooral de Balearen, Mallorca, Ibiza en Menorca zijn vaste gebieden die terugkomen.

Voor het hele jaar door zon raden wij de Canarische Eilanden aan, waaronder het prachtige Tenerife en de minder bekende La Gomera en La Palma. De beste strandbestemmingen op het vasteland zijn de Costa de la Luz en Catalonië.

Noord-Spanje wordt door veel toeristen over het hoofd gezien, hoewel het prachtige lege stranden combineert met glooiende landschappen, bergen, middeleeuwse stadjes en bruisende steden. Het is authentiek, voordelig en het eten is voortreffelijk.

Spanje heeft veel meer te bieden dan alleen stranden. Probeer eens een wandel- of fietsvakantie. Populaire stedentrips zijn Palma en Sevilla.

Boek nu je ideale vlucht en verblijf op Lastminute.com.

bridge during night time

2. Frankrijk

De relatie tussen de Nederlanders en de Fransen heeft door de jaren heen zijn ups en downs gehad, maar onze liefde voor alles wat Frans is, lijkt niet af te nemen. Van de havens aan het Kanaal tot de eilanden in de Middellandse Zee, Francofielen komen nooit nieuwe bestemmingen tekort om te ontdekken.

Tot onze favoriete vakanties in Frankrijk behoren de stranden van Corsica en fietsen op de binnenwegen. Als je een paar flessen wilt opentrekken, ontspannen en het landschap aan je voorbij wil zien trekken, kun je aan boord gaan van een luxe schip met gastronomische maaltijden, heerlijke wijnen en excursies.

Ga naar Aquitaine in het zuidwesten voor ongerepte zandstranden, surfen en zeevruchten. Steek de brug over naar het idyllische eiland Ile de Ré voor historische dorpjes, dennenbossen en fietspaden.

In de Franse Alpen kun je in de winter goedkoop skiën, terwijl de bergen een geweldige bestemming vormen voor een activiteitenvakantie in de zomer. In Nice kun je een kasteel huren of genieten van de zon en de glamour.

pink flower tree on white concrete building

3. Griekenland

Vakantie in Griekenland draait om eenvoud. Het zijn de witgekalkte villa’s, de vriendelijke taverna’s, de hete zon en de blauwe zee die ons jaar na jaar terugbrengen. Zelfs het Griekse eten is een meesterwerk van eenvoud, zowel traditioneel als gezond.

Het zijn de eilanden die de meeste bezoekers trekken. De villa’s op Corfu verliezen nooit hun aantrekkingskracht en als je op zoek bent naar het typische kleine Griekse eiland, raden wij Paxos aan, dat geen luchthaven heeft en een geweldige plek is voor luie dagen, boottochtjes en mooie villa’s.

Als je actiever wil zijn, probeer dan Mark Warner’s nieuwe Paleros Beach Resort met watersporten inbegrepen. Wil je een luxe all-inclusive hotel, probeer dan de IKOS groep die je de mogelijkheid biedt om in lokale restaurants te dineren.

Kreta is het grootste en waarschijnlijk het interessantste eiland. Blijf weg van de resorts en huur liever een stijlvolle vakantievilla.

Boek nu je ideale vlucht en verblijf op Lastminute.com.

boats docked near seaside promenade]

4. Portugal

Portugal is een blijvende favoriet bij Nederlandse bezoekers en het is gemakkelijk te zien waarom. Het heeft historische steden, heerlijk eten, een schitterend landschap, uitstekende stranden en supervriendelijke mensen. Het heeft ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De Algarve is een grote favoriet, hoewel steeds meer bezoekers de ongerepte charme van de Alentejo ten zuiden van Lissabon ontdekken (waar veel Portugezen op vakantie gaan). Je vindt er verse visrestaurants op witte zandstranden en perfect bewaarde middeleeuwse stadjes.

De eilanden van Portugal zijn het ontdekken waard. Madeira heeft zijn suffe imago van zich afgeschud en heeft een aantal prachtig gerestaureerde quintas (historische huizen) en luxe vijfsterrenhotels. De Azoren behoren tot de beste bestemmingen ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten en bieden prachtige fietsroutes.

Venice Grand Canal, Italy

5. Italië

Oude cultuur, geweldige stranden, fantastisch eten en charmante mensen – het is geen verrassing dat zovelen van ons besluiten op vakantie te gaan naar Italië.

Voor een voorproefje van la dolce vita ga je naar de prachtige steden Rome, Florence en Venetië – voor een extra vleugje ouderwetse glamour kun je zelfs met de Oriënt-Express naar Venetië reizen, of Rome en Venetië combineren. Voor een ontspannen verblijf op het platteland of dicht bij een strand kun je een villa met privézwembad huren.

Strandliefhebbers zullen versteld staan van de ernorm lange kustlijn die Puglia in het zuiden omsluit, om nog maar te zwijgen van de traditionele architectuur en het heerlijke eten en de wijn. Toscane is terecht populair, maar je kunt de drukte ontvluchten door een villa te huren.

De Italiaanse meren trokken enkele van de eerste toeristen uit Nederland en ze blijven populair om hun prachtige omgeving, uitzicht op de bergen en goede vervoersverbindingen voor het bezoeken van lokale bezienswaardigheden.

Het eiland Sicilië combineert historische bezienswaardigheden met een prachtige kustlijn en goedkope verblijfplaatsen, terwijl Sardinië de beste stranden van het land heeft en de prachtige Amalfikust een fantastische uitvalsbasis is om Sorrento, Capri, de Vesuvius en Pompeii te bezoeken.

Boek nu je ideale vlucht en verblijf op Lastminute.com.