Peggy Pay vs Plug & Play

Een payment gateway software is een toepassing die als interface dient tussen de website van een verkoper en de bank van een klant die de transactie met de krediet- of debetkaart zal verwerken. In het huidige tijdperk van cybercriminaliteit moeten online bedrijven betalingen op een veilige en betrouwbare manier verwerken. Hoewel de details complexer zijn, is dit wat payment gateway software doet.

Details van Payment Gateway Software

Wanneer je iets online koopt, lijkt de transactie vrij eenvoudig. Dit is grotendeels te danken aan payment gateway software op de achtergrond die veel van het zware werk doet. Hier is een vereenvoudigde versie van het enigszins ingewikkelde proces van begin tot eind:

Laten we zeggen dat je online een laptop koopt met een Mastercard uitgegeven door de Rabobank. Je geeft je betalingsgegevens op, waaronder doorgaans het kaartnummer, de vervaldatum, je naam en adres, en misschien de CCV-code.

Wanneer je die informatie indient, wordt deze rechtstreeks naar de betalingsgateway gestuurd. De overdracht vindt gewoonlijk plaats via een beveiligd netwerk, zoals een TLS (Transport Layer Security) of SSL (Secure Sockets Layer). Wanneer de software van de betalingsgateway de betalingsgegevens ontvangt, versleutelt hij ze en stuurt hij de gegevens door naar de volgende schakel in de keten, namelijk de verwerker van de handelaar.

Uiteindelijk (we hebben het over seconden of minder) wordt de transactie goedgekeurd of afgewezen door de uitgevende bank. Als de transactie wordt goedgekeurd, wordt deze teruggestuurd naar de betalingsgateway, die de transactie weer doorstuurt naar de website.

Naast transacties met krediet- en debetkaarten kan software voor betalingsgateways ook ACH-transacties verwerken.

person using iMac

Voorbeelden van Payment Gateway Software

Er zijn verschillende soorten betalingsgateways. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Platform-gebaseerde betaling gateways. Met dit type software kan een handelaar rechtstreeks vanaf zijn server verkopen.
  • Gehoste betalings gateways. Een alternatief voor de platform-gebaseerde software is het gebruik van een gateway op de server van iemand anders. In dit kader worden klanten die op een betaalknop klikken naar een andere website geleid waar ze hun betalingsgegevens kunnen invoeren. Wanneer deze taak is voltooid, worden ze teruggeleid naar de website van de handelaar.
  • Lokaal banksysteem. Vergelijkbaar met de gehoste betalingsgateway, worden kopers naar de website van de betalingsgateway gestuurd. Na het voltooien van de betaling worden ze teruggestuurd naar de site van de verkoper. De omleiding gaat vergezeld van notificatiegegevens.

Probeer Peggy Pay nu 14 dagen gratis.

Voordelen van Payment Gateway Software

Naast de voor de hand liggende voordelen van het verzenden en ontvangen van gegevens, kan online payment gateway software ook verschillende andere voordelen bieden. Deze omvatten:

  • Virtuele terminal. Een virtuele terminal is eenvoudigweg een cyberversie van de fysieke terminal van een fysieke winkel. Zonder deze interface zouden klanten niet in staat zijn om hun credit card gegevens in te voeren en aankopen te doen. Naast computerwebsites kunnen virtuele terminals ook worden opgezet voor mobiele apparaten, waaronder zowel telefoons als tablets. Een virtuele terminal kan ook op een fysieke locatie worden gebruikt door een kleine kredietkaartlezer met een USB-kabel aan een computer te koppelen.
  • Encryptie en tokenization. Aangezien cybercriminaliteit een steeds uitdagender probleem wordt om op te lossen, bieden softwareapplicaties voor betaalgateways de mogelijkheid om gegevens te versleutelen en te tokeniseren. Deze processen maken gegevens veiliger, en in het geval dat gevoelige informatie in de verkeerde handen valt, kan deze niet worden misbruikt.
  • Opslag van betalingsinformatie. Een geweldige service die e-commerce sites hun terugkerende klanten kunnen bieden, is de mogelijkheid om betalingsinformatie op te slaan zodat zij hun gegevens niet telkens opnieuw hoeven in te voeren wanneer zij een nieuwe aankoop doen. Met software voor betalingsgateways kunnen kopers meerdere kaarten op één site opslaan en er een kiezen voor een aankoop. Er kunnen ook meerdere adressen worden opgeslagen. Deze gevoelige gegevens worden gecodeerd en apart van de e-commerce site opgeslagen.
  • Payment Gateways zijn PCI Compliant. Omdat een payment gateway op een andere server staat dan die van de e-commerce site, hoeven online handelaren geen beveiligde netwerken te onderhouden om aan de Payment Card Industry (PCI) normen te voldoen.
  • Quickbooks. Veel betalingsgateways zijn tegenwoordig compatibel met Quickbooks. Dit helpt online bedrijven om snel gegevens over te dragen naar de boekhoudsoftware, een proces dat veel langer zou duren met oudere technologie.
  • Custom. Payment gateway software biedt over het algemeen meerdere applicatieprogramma-interfaces (API’s). Deze aanvullende softwarepakketten kunnen helpen bij het aanpassen van een specifieke payment gateway.
  • Wereldwijde betalingen. Sommige dienstverleners bieden multi-valuta en zelfs multi-taal functionaliteit met hun payment gateways. Er kunnen echter extra kosten voor deze mogelijkheid zijn.
  • Klantenservice. E-commerce betaaloplossingen worden meestal geleverd met adequate klantenondersteuning. Voordat je een payment gateway software applicatie kiest, doe dan je huiswerk en zorg ervoor dat het bedrijf een geschiedenis heeft in het ondersteunen van hun producten en het verlenen van service aan hun klanten.
  • Meerdere vormen van betaling. Een payment gateway applicatie accepteert meestal meerdere vormen van betaling. Deze omvatten de gebruikelijke zoals Visa, Mastercard, Discover, en American Express. Ze kunnen ook minder gebruikelijke vormen van betaling zoals PayPal of JCB.

Plug & Play

In 5 minuten je betaalpagina met upsells én affiliatesysteem online dat is wat Plug & Play belooft.

Over het algemeen bevatten zowel Plug & Play als Peggy Pay ongeveer dezelfde functies:

  • Kant-en-klare betaalpagina’s maken voor een hogere conversie
  • Eenmalige (termijn) betalingen en abonnementen
  • Kassakoopje, reviews toevoegen en 1 click upsell
  • Dashboard, statistieken en integraties voor automatisering
  • Diverse koppelingen en integraties zoals met Zapier en Mollie

 

Het grootste verschil tussen Plug & Play en Peggy Pay zit ‘m in het feit dat Plug & Play een upgrade heeft met een affiliatesyteem geïntegreerd. Dit is handig wanneer je via affiliate marketing je business flink wil laten schalen, maar indien je hier geen gebruik van maakt zijn beide partijen redelijk gelijk.

Peggy Pay

Dé alles-in-een software voor een betaalpagina en checkout aldus Peggy Pay zelf.

De voordelen van Peggy Pay

  • Snel je eerste betaalpagina online zetten binnen enkele minuten, je heb hier dus geen technische kennis of een developer voor nodig.
  • Hogere conversiepercentage door de unieke betaalpagina’s
  • 1 click upsell om meer omzet uit je klanten te halen

 

By far het grootste pluspunt aan Peggy Pay vind ik het abonnementsmodel dat als je voor een Groeien of Opschalen abonnement gaat dat je een onbeperkt aantal betaalpagina’s kunt maken en bij het duurste abonnement is ook het aantal transacties en domeinen onbeperkt. Dit is wel een dingetje, omdat je steeds meer tooling en sotfware nodig hebt in de toekomst en voor mijn gevoel probeert elke partij hier een graantje in mee te pikken. Door deze opzet van Peggy Pay is het transparant en heb je het idee dat ze een ander verdienmodel hebben dan de standaard in de software business

Ook het drag en drop systeem om een betaalpagina in elkaar te zetten is superieur en zeer gemakkelijk te gebruiken.

 

Probeer Peggy Pay nu 14 dagen gratis.