Online software aanschaffen bij een betrouwbare partij

Veel software is tegenwoordig gratis. Vaak is dat omdat jij het product bent dat wordt verkocht: je krijgt bijvoorbeeld een gratis e-mailaccount van Google omdat Google veel geld verdient aan de verkoop van advertenties in Gmail.

Andere gratis software biedt slechts een paar functies en laat je betalen als je iets extra’s wilt. Maar veel van de beste software en apps kosten nog steeds geld, en wij zijn hier om je te helpen het verstandig uit te geven. We leggen uit waar je het kunt kopen en hoe je het veilig koopt.

Downloaden of DVD?

Het zal je niet verbazen dat de meeste software tegenwoordig uitsluitend via downloads beschikbaar is. Het is zeldzaam om software in een doos te vinden en zelfs als dat het geval is, is de kans groot dat er alleen een stuk papier in de verpakking zit met een code erop en instructies over waar je het kunt downloaden.

Dat is logisch: je hoeft niet naar een winkel te rijden om een fysiek exemplaar te kopen. In plaats daarvan kun je online betalen en de gegevens onmiddellijk downloaden. Dit is ook beter voor het milieu, want er is geen vervuiling door je auto, noch verpakkingsmateriaal dat je moet recyclen of weggooien.

Bijna geen pc of laptops hebben nog een cd- of dvd-station, waardoor het lastig is om software vanaf een schijfje te installeren.

En als het om een tablet of telefoon gaat, is het downloaden van apps de enige mogelijkheid die je hebt.

Internetverbinding

Vergeet niet dat je een behoorlijke internetverbinding nodig hebt om grote softwarepakketten te downloaden, en sommige mensen geven de voorkeur aan een fysieke schijf omdat ze dan altijd een back-up hebben voor toekomstige installatie en een plaats om activeringscodes te bewaren.

Bij downloads zul je echter vaak merken dat je een account kunt aanmaken op de website van de softwareleverancier waar dezelfde activerings- of registratiecodes worden opgeslagen en downloadlinks naar verschillende versies van de software staan.

Controleer de licentie

In de meeste gevallen koop je alleen het recht om de software op één apparaat te gebruiken. Sommige producten – antivirussoftware is een goed voorbeeld – staan je toe de app op meerdere computers te gebruiken, meestal drie of vijf apparaten, mogelijk zelfs elke pc, laptop, tablet en telefoon die je bezit.

Andere software, zoals Adobe CC en Microsoft Office 365, werkt volgens een abonnementsmodel, wat betekent dat je de software in feite huurt en regelmatig updates voor de nieuwste versie krijgt zolang je zich blijft abonneren.

Sommige soorten software, waaronder Windows opruimhulpprogramma’s, bevatten soms 12 maanden updates en vragen je dan opnieuw te betalen. Ze blijven dan wel werken, maar je krijgt geen nieuwe functies.

Controleer altijd de licentievoorwaarden voordat je tot aanschaf overgaat om er zeker van te zijn dat de software aan je behoeften voldoet.

Waar software kopen

Het zit zo: er zijn duizenden en nog eens duizenden websites die software verkopen. Het beste is om naar een goede betrouwbare reseller te gaan, hierin kun je gemakkelijk alles vinden bij 1 verkopen en vaak ook tegen een lagere prijs. Daarbij profiteer je van de service die zij geven met installeren en aftersales.

Blitzhandel24

Sinds 2011 distribueert Blitzhandel24 efficiënte softwareoplossingen voor organisaties, bedrijven, overheden, scholen en particulieren. Blitzhandel24 is een groeiend bedrijf, dat de hoogste prioriteit geeft aan klanttevredenheid en zij staan bekend om de eerlijke prijzen en uitstekende service.

Blitzhandel24 biedt gespecialiseerde ondersteuning en is altijd op de hoogte van de nieuwste technologie en het portfolio wordt elke keer verder uitgebreid. Daarnaast is er gratis telefonische ondersteuning beschikbaar en een live chat tijdens openingstijden. Mocht dit niet voldoende zijn dan kunnen er ook individuele Teamviewer sessies plaatsvinden voor onderhoud op afstand door een van de specialisten. Zo kunnen zij zelfs fouten corrigeren zonder fysiek aanwezig te zijn op locatie.

Ga naar Blitzhandel24.

Licenti2GO

Software kopen kan slimmer. Dat is de missie waar Licentie2GO iedere dag aan werkt. Licentie2GO levert slimme en intelligente software zoals bijvoorbeeld een handleiding op maat te maken en een helpdesk die 7 dagen per week bereikbaar is.

De softwarespecialisten kennen hun vak en  adviseren, helpen en ontzorgen. De op maat gemaakte handleidingen zorgen ervoor dat je sneller de software kunt installeren en er gebruik van kunt maken. Ruim een half miljoen klanten gingen je voor. Deze klanten hebben Licentie2GO als softwarespecialist uitgekozen.

Licentie2GO is niet alleen security-specialist met een groot aanbod beveiligingsproducten, maar is ook Microsoft-partner voor Office- en Windows-software, back-up programma’s, levert foto- en videobewerkingssoftware van Adobe en Corel etc. Behalve software voor Windows.

Alle software is direct uit voorraad leverbaar (vaak als download geleverd) en wordt geleverd met installatie-garantie.

Ga naar Licentie2GO.

Softwarelicense4u.com

SoftwareLicense4U is een van de grootste leveranciers software wereldwijd. De ervaring en inkoop van grote hoeveelheden zorgen ervoor dat je altijd een goede prijs betaalt. Het team van Softwarelicense4u.com werkt elke dag hard om ervoor te zorgen dat zij jouw de beste software-oplossingen kunnen aanbieden.

Ook de diensten worden voortdurend verbeterd. Binnen 5 minuten zullen de softwarelicenties die je hebt besteld
in je bezit zijn, gegarandeerd, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Ga naar Softwarelicense4u.com