Kopieerapparaat kopen? De 5 beste printers voor op kantoor

Ben je op zoek naar een nieuw kopieerapparaat voor jouw onderneming of thuiskantoor? Dat kan een hele uitdaging zijn. Je wil natuurlijk razendsnel, haarscherp en in prachtige kleuren kunnen printen, scannen en kopiëren. En niet te vergeten op A5, A4 én A3 formaat. Wij helpen je graag een handje op weg en zetten de 5 beste kopieerapparaten op een rij.

Maar eerst: naar wat voor kopieerapparaat ben je op zoek?

Een kopieerapparaat moet te allen tijde betrouwbaar zijn: het is namelijk een essentieel onderdeel van jouw (thuis)kantoor. Dat betekent dat het apparaat lang mee moet gaan, zuinig is en altijd veilig gebruikt kan worden. Voordat je allerlei modellen gaat vergelijken, moet je eerst helder hebben naar wat voor kopieerapparaat je precies zoekt. Logischerwijs moet ‘ie kunnen printen, scannen en kopiëren. Maar welke functies zijn voor jou nog meer van belang? Moet het apparaat in kleur kunnen printen? Wil je A3-documenten kunnen drukken? En wil je bepaalde afwerkingsfunctionaliteiten zoals het maken van boekjes, perforeren, vouwen en nieten?

Let in ieder geval op de volgende zaken bij het kopen van een kopieerapparaat:

  • Afdrukmogelijkheden: Wil je drukken in zwartwit, kleur of in beide? Bepaal ook of je enkel wil kunnen afdrukken of ook wil kunnen scannen en kopiëren.
  • Afdruksnelheid: Drukt jouw organisatie veel af, dan is het belangrijk dat het kopieerapparaat een snelle afdruksnelheid heeft.
  • Papierformaat- en capaciteit: Bekijk welk papierformaat je nodig hebt (A5, A4, A3 etc.) en hoeveel papiercapaciteit je minimaal nodig hebt. Hierop kun je de grootte en hoeveelheid van de papierladen afstemmen.
  • Beveiliging: In een zakelijke omgeving is het belangrijk dat het kopieerapparaat goed beveiligd is. Check daarom de beveiligingsfuncties, zoals gegevenscodering, gebruikersverificatie en beveiligde afdrukopties.
  • Service en garantie: Een lange levensduur hangt af van goed (preventief) onderhoud. Zorg ervoor dat het apparaat geleverd wordt met goede service i.c.m. een serviceovereenkomst. Zo voorkom je storingen en heb je langer plezier van het kopieerapparaat.

De 5 beste kopieerapparaten

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een kopieerapparaat, delen we graag onze top 5 kopieerapparaten:

1. Ricoh IM C2000 SmartEco

Met de nieuwste generatie Ricoh IM C2000 alles-in-1-printer breng je afdrukken naar een ander niveau. Het apparaat is voorzien van een Smart Operation bedieningspaneel met internet en apps, print zowel op A4 als A3 papier, is milieubewust en energiezuinig. Bovendien print het apparaat 20 pagina’s per minuut en kan het tot wel 5.000 afdrukken per maand maken! Zo werk je nóg productiever.

2. Ricoh MPC 4504 SmartEco

Met de Smart generatie Ricoh MPC 4504 zit je sowieso goed. Dit model is standaard voorzien van het Smart Operational bedieningsdisplay met internet die je zelf kunt indelen met apps, achtergrond, bedrijfslogo en adviesfuncties om bewuster af te drukken. Ook bespaar je stroom met de standby stand en een lage TEC-waarde. Het apparaat print 45 pagina’s per minuut en kan tot 40.000 afdrukken per maand maken.

3. Canon iR Adv DX C3930i

De Canon iR Adv DX C3930i is een indrukwekkend kopieerapparaat met geavanceerde mogelijkheden. Dit model levert een prachtige afdrukkwaliteit en biedt functies zoals dubbelzijdig afdrukken, scannen en kopiëren. Het heeft een hoge afdruksnelheid – wel 30 pagina’s per minuut – en kan tot 10.000 afdrukken per maand maken.

4. Canon iR Adv DX C3922i

En dan ook nog deze echte topper de Canon iR Adv DX C3922i. Dit multifunctionele kopieerapparaat print volledig in kleur en zwartwit met een afdruksnelheid van 22 pagina’s per minuut. Met de mogelijkheid om tot wel 5.000 afdrukken per maand te maken, is dit apparaat ideaal voor kleinere ondernemingen!

5. Ricoh MPC 307 SmartEco

Als je op zoek bent naar een compacte milieubewuste optie, is de Ricoh MPC 307 SmartEco een topkeuze. Het minimaliseert verspilling en energieverbruik, terwijl het toch hoogwaardige resultaten levert. Het apparaat drukt 30 pagina’s per minuut af in zowel kleur als zwartwit tot maximaal A4 formaat en kan tot 3.500 afdrukken per maand maken.

Meer informatie over kopieerapparaten? Stap dan naar een expert, zoals Reprotec. Zij bieden een uitgebreid assortiment en deskundig advies zodat jij het beste kopieerapparaat vindt!