Handige tips om maandelijks flink wat geld te besparen

De inflatie heeft ons allemaal geraakt. Het zal niemand zijn ontgaan dat onze maandelijkse kosten in de afgelopen jaren flink omhoog zijn gegaan. Hoewel ook de lonen langzaam stijgen, zien we toch dat dit een beetje achterblijft. Je bent dan ook zeker niet de enige die maandelijks meer uitgeeft dan er daadwerkelijk binnenkomt. Hierdoor is het constant roeien met de riemen die je hebt en lukt het maar niet om te sparen.

Het is geen fijn gevoel om helemaal geen reserves te hebben. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je het roer om kunt gooien en maandelijks wél in staat bent om te sparen. Dit betekent wel dat je naar je uitgavenpatroon moet kijken. En geloof ons, zelfs met de inflatie is het mogelijk om te besparen. Met behulp van de volgende handige tips moet dit zeker lukken.

Sim only abonnement

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. Inclusief abonnement uiteraard. Maar dat betekent wel dat je maandelijks een flink bedrag uitgeeft om enkel te kunnen telefoneren en internetten. De meeste mensen beschikken dan ook nog eens over een mobiel abonnement met toestel, waardoor ze maandelijks soms wel vijftig euro of meer kwijt zijn. Een hoog bedrag. Als je abonnement binnenkort afloopt, is het dan ook goed om te kijken of je kunt besparen.

Een goede manier om te besparen op de hoge telefoonkosten is door een sim only abonnement te kiezen. Dit is de perfecte keuze als je huidige telefoon het nog goed doet. Het is immers onnodig om deze te vervangen als hij prima nog een rondje mee kan. Voor een sim only abonnement betaal je meestal slechts enkele euro’s per maand. Dat levert dan ook een fikse besparing op.

Is je huidige telefoon wel aan vervanging toe? Dan is het op de lange termijn voordeliger om de telefoon te kopen en een sim only abonnement af te sluiten. Indien mogelijk is dit dus zeker de investering waard.

Stel iedere maand een budget vast voor variabele uitgaven

Budgetteren is misschien niet het allerleukste om te doen, maar het is wel de manier om inzicht te krijgen in je uitgaven en hier en daar te besparen. Merk je dat je ongemerkt bijvoorbeeld veel uitgeeft aan nieuwe kleding, het afhalen van eten en andere variabele uitgaven? Dan valt hier nog veel op te besparen. Spreek daarom met jezelf elke maand een budget af voor dergelijke uitgaven. Dit betekent dus zeker niet dat je dergelijke dingen niet meer mag kopen, maar wel dat je meer oplet en niet over je budget gaat.

Gebruik enkel contant geld

Pinnen is zo gemakkelijk. Je houdt tegenwoordig enkel je pasje tegen het pinautomaat en de betaling is voltooid. Juist door dit gemak, valt het ook minder op hoeveel je daadwerkelijk uitgeeft. Hierdoor verlies je het inzicht in je uitgaven. Een goede manier om dit te voorkomen is door enkel nog contant geld te gebruiken. Dit lijkt misschien een beetje ouderwets, maar zo zie je precies wat je wekelijks te besteden hebt.