De Bburago Ferrari SF90 Spider in schaal 1:18

Met de SF90 Spider bracht Ferrari de eerste Ferrari uit, die standaard met een modulaire plug-in hybride technologie rijdt. De naam van de Ferrari die in 2019 verscheen, is gebaseerd op de Formule 1 racewagen waarmee Ferrari het seizoen 2019 was begonnen. De SF90 staat voor Scuderia Ferrari 90 en moet herinneren aan de 90e verjaardag van het raceteam uit Maranello.

De fabrikant Bburago neemt de cabrioletversie “Spider” van de supersportwagen als model voor een modelauto in schaal 1:18 die we vandaag in dit artikel willen voorstellen.

Bburago’s SF90 Spider heeft bestuurbare voorwielen en een gedetailleerde replica van het interieur. Naast de kofferklep kunnen ook de motorkap en de deuren van de Italiaan worden geopend, wat een blik gunt op de motorruimte, die al even gedetailleerd is. Het model is verkrijgbaar in klassiek Ferrari rood en goud metallic. Ook de kleur van het interieur varieert, afhankelijk van de kleur van het exterieur. De stoelen van het rode model zijn bruin en die van het gouden model zijn zwart. Het model van de supersportwagen van Bburago vertegenwoordigt een topprijs-prestatieverhouding en is een echte aanwinst voor de collectie van verzamelaars van sportwagens of fans van het merk Ferrari.

Extreem op alle vlakken, zo zou je de SF90 kunnen noemen. Een van de redenen voor deze uitspraak is het motorconcept. De turbocharged V8 van de SF90 levert 780 pk en is daarmee de krachtigste V8 in de geschiedenis van Ferrari. De drie elektromotoren die ook zijn ingebouwd, voegen daar nog eens 220 pk aan toe, waarmee het hele motorconcept op 1000 pk komt. Twee van de drie elektromotoren zijn onafhankelijk van elkaar en bevinden zich op de vooras. De derde motor bevindt zich aan de achterzijde van het voertuig tussen de verbrandingsmotor en de transmissie.

De bestuurder kan kiezen uit vier rijmodi. De supersportwagen heeft slechts 2,5 seconden nodig om van nul naar honderd te accelereren. Ferrari geeft een topsnelheid op van 340 km/u. Vergeleken met de anders zo vertrouwde interieurs slaat Ferrari met de SF90 nieuwe en nogal ongebruikelijke wegen in. De benadering bij het ontwerpen van het interieur was om het zo futuristisch mogelijk te maken. Nadat de “Stradale”-variant op 29 mei 2019 werd uitgebracht, breidt Ferrari het gamma op 12 november 2020 uit met de “Spider” die over een hardtop beschikt.

Ferrari biedt ook race-DNA op het hoogste niveau voor de klanten die wat meer ambitieus zijn als het op sportiviteit aankomt. Assetto Fiorano is de naam van de speciale setup, die Ferrari op dit moment klaar heeft staan. De setup is op aanvraag verkrijgbaar en is bedoeld om het racekarakter van de auto nog meer te benadrukken. Alles bij elkaar krijgt de klant Multimatic schokdempers met een geoptimaliseerde aanpassing voor de racecircuits van deze wereld. 21 kg voertuiggewicht wordt bespaard door nog meer onderdelen van de SF 90 Spider uit koolstofvezel of titanium te vervaardigen.

Wanneer voor de Assetto Fiorano-setup wordt gekozen, wordt de achterspoiler van deze koolstofvezels gemaakt. In dit geval zorgen weggekeurde Michelin Pilot Sport Cup 2 banden voor de power op het asfalt. Aan de buitenkant is de keuze van de afstelling te herkennen aan de tweekleurige lakafwerking van het voertuig. Ook al is de Ferrari SF90 met een aanschafprijs van meer dan 400.000 euro niet echt een koopje, in het eerste verkoopjaar, 2020.

Wij houden het voorlopig even bij de model variant šŸ˜‰