De badkamertrends van dit jaar

Badkamers werden vooral gezien als een praktisch iets, dat image is al een tijdje verleden tijd. Nu wordt het vooral gezien als een plek waar je helemaal tot rust kunt komen in een soort van oase in je eigen huis. Om dit te creëren stoppen we met z’n allen steeds meer geld en moeite in het verbouwen en opknappen van de badkamer. Wie dit jaar zijn of haar badkamer nog wil verbouwen wil natuurlijk meegaan met de nieuwste trends op badkamer-gebied. Dit zijn de trends van dit jaar.

Shop de nieuwste trens op badkamer gebied op Tegelensanitairmagazijn.nl

Wellness gevoel in je eigen huis

Met een goede doordachte badkamer haal je het wellness gevoel binnen in je eigen huis. De trend van dit jaar is om het vooral rustig en sereen te houden. Het leven bestaat tegenwoordig uit ontzettend veel moeten moeten moeten, wat is er dan prettiger om helemaal tot rust te komen in je eigen plekje. Heerlijk ontspannen in een ligbad, geurkaarsen erbij, sfeervol dimbaar licht en misschien een glaasje wijn of een boekje erbij. Hout met haar natuurlijk kleur doet het altijd goed en zorgt voor een rustige uitstraling waar je ook weer mee kunt combineren.

Mocht je geen plek hebben voor een bad, kies dan voor een grote regendouche, zo waan je, je toch in het regenwoud als je de ogen even dichtdoet. Vergeet vooral ook niet met andere geuren te werken zoals fresh linnen of eucalyptus voor een heerlijk ontspannen gevoel.

Natuurlijke tinten zijn het nieuwe wit

Alles wit is verleden tijd, kies voor aardse tinten zoals bruin, groen of terracotta, maar wel in flauwe varianten zodat het niet te heftig en druk wordt. Deze mooie warme tinten zijn perfect te combineren met verschillende materialen zoals steen en hout. Voeg je alles op de juiste manier samen dan ontstaat een rustige en fijne sfeer. Deze tinten kun je daarnaast ook terug laten komen in verschillende accessoires of bijvoorbeeld je handdoeken zodat het niet te bont wordt qua kleurpallet.

Een luxe uitstraling met duurzame materialen

Chroom en zwart zijn lange tijd de kleuren geweest in elke trendy badkamer. Deze kleuren maken tegenwoordig steeds meer plaats voor nikkel, koper of goud. Door deze kleuren te combineren met natuursteen elementen bijvoorbeeld of hout zorg je voor een luxe hotel chique uitstraling. Zorg ervoor dat je deze natuurlijk materialen ook verwerkt in andere grote elementen van de badkamer zoals de wastafel, kasten en eventueel onderdelen van de douchewand. Maak het wel niet te bond met styling want je wil het niet te druk maken.

Duurzaam is verder een trend die al jaren in opmars is en ook dit jaar doortrekt. Investeer in slimme lampen, sensoren en een waterbestendige douchekop. Naast deze duurzame elementen is het ook belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid van de tegels, hout en andere onderdelen in de badkamer.

Doe je ogen dicht en zie je jouw droom-badkamer ook al helemaal voor je?

Shop de nieuwste trens op badkamer gebied op Tegelensanitairmagazijn.nl