4 redenen om als bedrijf voor zakelijk glasvezel te kiezen

Langzaam maar zeker is de infrastructuur in Nederland veranderd. In vele opzichten is dit goed geweest, want hierdoor zijn we een uitstekende kenniseconomie geworden. Glasvezel is een van de nieuwste veranderingen die gaande is. Steeds meer bedrijven maken gebruik van deze technologie, en daar is ook alle reden toe vanwege de vele voordelen. Wil jij graag meer weten waarom je als bedrijf beter voor zakelijk glasvezel kunt kiezen? Dan is het raadzaam om dit artikel door te nemen, want hier bespreken we de redenen uitvoerig.

Flexibele opties

De eerste reden waarom je als bedrijf voor glasvezel zou moeten kiezen is dat het flexibele opties geeft. Er bestaan namelijk talloze aanbieders van zakelijk glasvezel die flexibele pakketten aanbieden, zoals Signetbreedband. Doordat de markt constant verandert, is het handig om nergens compleet aan vast te zitten. Dit geldt al helemaal wanneer je als bedrijf hard aan het groeien bent. Kies daarom voor zakelijk glasvezel om hier optimaal van te profiteren en in de toekomst succesvol door te kunnen blijven groeien.

Meer betrouwbaar internet

Ten tweede is glasvezel een slimme keuze voor bedrijven omdat het meer stabiliteit en betrouwbaarheid biedt dan andere internetverbindingen. Glasvezelverbindingen zijn minder gevoelig voor storingen of onderbrekingen, wat betekent dat je als bedrijf betrouwbaarder toegang hebt tot het internet dan met een draadloze verbinding. Bovendien hebben glasvezelverbindingen vaak een hogere bandbreedte, waardoor je met hogere snelheden toegang hebt tot meer gegevens. Dit maakt het ideaal voor toepassingen zoals videoconferenties, het streamen van grote bestanden en het snel verzenden/ontvangen van grote hoeveelheden gegevens.

Een hogere snelheid

Verder is het goed om te weten dat glasvezeltechnologie de snelste en betrouwbaarste vorm van internetverbinding is. Het heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele koperen bedrading, waaronder een aanzienlijk hogere snelheid en een veel lagere latentie. Met glasvezel kun je als bedrijf een betrouwbaardere verbinding verwachten met minder onderbrekingen, waardoor hogere snelheden mogelijk zijn dan met een koperen bedrading. Omdat glasvezelverbindingen op licht gebaseerd zijn, zijn ze bovendien minder gevoelig voor storingen van nabijgelegen elektronische apparaten. Dit maakt het een ideale keuze voor bedrijven die afhankelijk zijn van snelle en betrouwbare internettoegang om taken snel en efficiënt uit te voeren.

Extra beveiligd

Tot slot is glasvezel de beste keuze voor bedrijven die hun beveiliging willen verbeteren. Doordat glasvezel lichtsignalen gebruikt om informatie te verzenden, wordt het vele malen moeilijker om gegevens te onderscheppen dan met koperdraden. Bovendien zijn glasvezelnetwerken over het algemeen veiliger omdat ze niet kunnen worden beïnvloed door elektromagnetische interferentie of fysieke sabotage, waardoor ze vrijwel onmogelijk te beïnvloed kunnen worden. Over het geheel genomen bieden glasvezelnetwerken een extra beveiligingslaag die je als bedrijf zou moeten benutten om je gegevens en bedrijfsmiddelen te beschermen.